Nedjelja, 26 Kolovoz 2018 16:39

Otvoreno Međunarodno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama

Na popularnoj požeškoj stazi Glavica, u organizaciji Moto kluba Požega Promet, ovoga se vikenda održava Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim utrkama, oldtimer, skuter i super moto utrkama. Preko stotinu natjecatelja te brojne klase motocikala privukli su velik broj gledatelja, obožavatelja ovih ljubimaca na dva kotača.

Prvog dana prvenstva koje se održalo jučer Krešimir Pavelić zauzeo je prvo mjesto u klasi 6, dok je njegov kolega Mihaly Nemeth također bio prvi u klasi 7. Marko Šutalo se izborio za treće mjesto dok je Miroslav Pekić pao nakon drugog kruga te nije završio utrku.

Današnju utrku došao je popratiti i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je tom prigodom poželio svim natjecanjima puno sreće i spretnosti u utrkama. Utrku je otvorio župan Alojz Tomašević.

- Povodom našeg Aurea Festa i Zlatnih žica Slavonije koji se odvijaju idući vikend, ovoj manifestaciji vraća se prijateljstvo, druženje, kao i kultura da je zajednički podupremo sve naše manifestiacije u što većom broju, kako bismo pokazali kako Slavonija živi i što sve ima za ponuditi. - poručio je župan.