Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 13:41

Škola plivanja na Gradskim bazenima ove godine je okupila oko tri stotine mališana

Na požeškim gradskim bazenima vrlo je živo još od početka lipnja kada je otvorena ovogodišnja sezona kupanja, a od ovoga tjedna s radom je krenula i škola plivanja koju organizira Požeški sportski savez.

- Hvala roditeljima koji imaju povjerenja u ove ljude, oni su stručni i educirani i sigurno će vašu djecu osposobiti da u najkraćem vremenu svladaju sve prepreke kako bi bili pravi plivači. Požega ima dugu tradiciju plivanja i svojih bazen, a sada kada imamo nove, naša je obveza vama mladima omogućiti sustavno plivačko educiranje– poručio je gradonačelnik Darko Puljašić, koji je na otvorenje škole plivanja došao u društvu svojih zamjenika Maria Pilona i Ferdinanda Trohe.

Kako je rekao voditelj Alen Ivanović, svaki dan se prijavljuje novi broj djevojčica i dječaka, tako da sada školu pohađa oko 280 djece. Polaznici će proći sveukupno 30 sati obuke koja je podijeljena u kategorije neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika. S polaznicima rade profesori tjelesne i zdravstvene kulture s višegodišnjim iskustvom u radu škole plivanja.

Upisi traju do kraja tjedna zaključno s petkom, 13. srpnja, a cijena je 150 kuna. Mogu se upisati djeca koja su stara najmanje 4 godine. Polaznici Škole plivanja u cijeni imaju i ulaznicu na bazen tijekom srpnja.