Utorak, 26 Lipanj 2018 11:21

Grad Požega osigurao besplatne radne bilježnice za sve osnovnoškolce

U proračunu Grada Požege za 2018. godinu osigurana su sredstva za nabavu radnih bilježnica u školskoj godini 2018./2019. za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području Požege. Sredstva za ovu namjenu osigurana su u visini od 600.000,00 kn, a okvirno će obuhvatiti oko 1.800 učenika ovisno o konačnim upisima.

- Grad Požega sufinancirat će kupovinu radnih bilježnica za sve učenike gradskih osnovnih škola i Katoličke osnovne škole te svoj onoj djeci koja idu u naše škole, a nisu s područja Grada Požege. Smatramo da je ovo način da pomognemo našim sugrađanima, roditeljima učenika jer znamo da se u rujnu velika financijska sredstva izdvajaju upravo za školske knjige i radne bilježnice. Ove smo se godine odlučili za radne bilježnice, jer školske knjige su važeće samo godinu dana i mijenjat će se školske godine 2019./2020. No, Grad Požega će u svom proračunu nagodinu predvidjeti da se svim osnovnoškolcima kupe i školske knjige koje će se moći koristiti nekoliko godina, a vlasnik knjiga bit će Grad Požega. Tako ćemo pomoći i roditeljima ali i svom proračunu jer se ekonomski isplati koristiti te knjige nekoliko godina. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Roditelji su dužne račune od kupovine radnih bilježnica na početku školske godine dostaviti u škole koje će po tome račune dostaviti Gradu.

Gradonačelnik je iskoristio priliku te uoči večerašnje utakmice Hrvatska:Island pozvao sugrađane da u što većem broju poprate večerašnji događaj i podrže našu reprezentaciju.