Subota, 23 Lipanj 2018 18:43

Obilježena 24. obljetnica djelovanja UHDDR-a

U sklopu obilježavanja 24. godišnjice rada Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i 5. obljetnice osnutka požeškog ogranka, danas se na sportsko-rekreacijskom centru u Požegi održavaju sportski susreti branitelja na kojima će se, uz cjelodnevno druženje, natjecati u malom nogometu te gađanje serijskom zračnom puškom.

Otvorenju su prisustvovali Nenad Križić, pomoćnik ministra branitelja, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ante Pavličević, predsjednik UHDDR Požeško-slavonske županije Damir Šarić, dopredsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Požeško-slavonske županije Zdenko Vukić, predstavnik HVIDR-a Požega Željko Peternel te mnogi drugi. Ispred UHDDR-a nazočne goste i sudionike iz 6 hrvatskih županija pozdravio je Josip Pavunčec, predsjednik gradskog ogranka.

- Zahvaljujem vam se svima na dolasku u ovu našu prelijepu Zlatnu dolinu za koju su mnogi naši suborci dali svoje živote. Zadovoljstvo mi je što smo se danas okupili kako bismo se prisjetili svih onih koji su obranili Hrvatsku. Želja nam je kroz ovo druženje pokazati svoje zajedništvo i prijateljstvo koje smo izgradili tijekom Domovinskog rata i koje ništa i nitko ne može zasjeniti. Danas su ovdje okupljeni dragovoljci i branitelji koji su, ne pitajući za cijenu, dali svoj obol u stvaranju jedine nam domovine Hrvatske. - rekao je Pavunčec te se zahvalio Gradu Požegi na pomoći koja im je uvijek pružena.

Susrete je otvorio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Dragovoljci su oni koji su prvi krenuli u obranu Domovine. Samo vi i mi zajedno možemo odlučiti kamo ova naša domovina treba ići. Gledamo u budućnost, gledamo zbog naše djece i unuka jer zato ste i krenuli u sve ovo. Grad Požega je sretan što ima ovakve udruge, što može pomoći tamo gdje treba, a na vama je da nam se obraćate, da se čuvate jer što bi mi bez vas. Vi morate biti centar ove države, ovog grada i županije. Morate biti blizu djece, unuka kako bi im prenijeli ljubav prema domovini, hrabrost i želju da se brani ono što je naše. Kao gradonačelnik mogu ponuditi i dalje svima vama pomoć i suradnju kako bi zajedno radili i napredovali za boljitak svih jer sada idemo u onaj drugi – ekonomski rat, idemo se izboriti da se u ovoj državi uistinu živi onako kako ste vi zamišljali te ’91. - rekao je gradonačelnik Puljašić.