Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 12:32

U okviru Projekta Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta održana edukativna radionica u Jakšiću

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

rec1

Vaša kanta, vaše zdravlje naziv je informativno-obrazovne radionice održane danas u Jakšiću, u okviru Projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega, na lokaciji Industrijska ulica“. Riječ je o trećoj od ukupno četiri radionice koje će, s ciljem informiranja javnosti o odvojenom prikupljanju otpada i važnosti reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom u Gradu Požega i mjestima Požeško-slavonske županije, održati Sonja Hlebar, voditeljica programa Udruge Za održivi Razvoj Hrvatske iz Koprivnice.

Sudionike radionice prigodnim su riječima pozdravili pročelnik Odjela za europske integracije Marko Šostar i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević koji su također istaknuli značaj odgovornog ponašanja s iskoristivim otpadom. Otpad je jedan od ključnih problema moderne civilizacije i neizbježna posljedica suvremenog načina života. U samo godinu dana u Hrvatskoj nastane oko 9 milijuna tona otpada, što predstavlja količinu od dvije tone po stanovniku. Zbog toga je krajnji čas za usvajanje novih obrazaca ponašanja, prije svega onih koja se odnose na pravilno gospodarenje otpadom. Također, sudionici su informirani o projektu Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta Grada Požege, važnosti odvojenog prikupljanja otpada, kao i pravilnom odvajanju otpada.

Nositelj projekta je Grad Požega, ukupna vrijednost mu je 5.003.569,54 kune, a iz Kohezijskog fonda su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 4.172.815,36 kn. Projekt se provodi od 12. rujna 2017. do 25. listopada 2018. godine.

Posljednja radionica "Vaša kanta, vaše zdravlje" održat će se u Brestovcu u srijedu, 20. lipnja.

rec5               rec2                             rec6                     rec7

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Grada Požege.