Petak, 15 Lipanj 2018 08:42

S projektom Reciklažnog dvorišta i važnosti odvojenog prikupljanja otpada upoznati mještani općine Kaptol

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

rec1

U okviru projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega, na lokaciji Industrijska ulica“ jučer je u Kaptolu održana radionica „Vaša kanta Vaše zdravlje“. Druga je to u nizu edukativnih radionica organiziranih s ciljem informiranja javnosti o odvojenom prikupljanju otpada i važnosti reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom. Prva radionica održana je prošloga tjedna u Požegi (pročitajte više), dok će se iduće održati u Općini Jakšić 18. lipnja i Općini Brestovac 20.lipnja.

Voditeljica radionice Sonja Hlebar, voditeljica je programa Udruge Za Održivi Razvoj Hrvatske, stručnjakinja za ekološke teme i autorica brojnih, međunarodno prepoznatih projekata, a sudionike radionice pozdravio je i pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Marko Šostar. Radionica „Vaša kanta, vaše zdravlje“ kroz zanimljivu prezentaciju upoznaje sudionike s globalnim problemom zagađenja otpadom, navikama građana i posljedicama za ljudsko zdravlje, razlikom između smeća i otpada, otpadom i biootpadom kao sirovinama, te kroz primjere dobre prakse motivira na lokalnu „akciju“. Sudionici su informirani o projektu Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta Grada Požege, važnosti odvojenog prikupljanja otpada, kao i pravilnom odvajanju otpada.

Nositelj projekta je Grad Požega, ukupna vrijednost mu je 5.003.569,54 kune, a iz Kohezijskog fonda su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 4.172.815,36 kn. Projekt se provodi od 12. rujna 2017. do 25. listopada 2018. godine.

 

rec5               rec2                             rec6                     rec7

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Grada Požege.