Četvrtak, 14 Lipanj 2018 13:57

Njemački turisti na studijskom putovanju Slavonijom

Hrvatska turistička zajednica i ove je godine organizirala svečanu dodjelu nagrada „Zlatna penkala“, koja se dodjeljuje inozemnim novinarima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Ovogodišnja „Zlatna penkala“ predstavlja 14. izdanje, a uz Hrvatsku turističku zajednicu ovogodišnji suorganizator i domaćin je TZ Osječko-baranjske županije. Dodjela je sinoć u Osijeku okupila ukupno 32 predstavnika stranih medija iz Europe i SAD-a, koji osim na svečanoj dodjeli nagrada, sudjeluju i na studijskom putovanju koje obuhvaća obilazak Slavonije - Osijeka, Dalja, Erduta i Đakova.

Jedan od dobitnica ovogodišnje nagrade je i Kristine Hinkhofer, autorica reportaže "Slavonija-najljepša hrvatska tajna“ koja govori o dvodnevnoj manifestaciji održanoj sredinom travnja u Münchenu kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić, direktorica ureda TZ Silvija Podoljak, obitelj Pandžić i drugi, s ciljem promocije turističke ponude slavonskih destinacija (pročitajte više). Kristine je s ostalim sudionicima dodjele krenula na studijsko putovanje Slavonijom u sklopu kojega se danas susrela s gradonačelnikom Puljašićem i direktoricom Podoljak.

Projektom Zlatna penkala omogućuje se kontinuirana suradnja i informiranje inozemnih medija o hrvatskom turizmu te širenje pozitivnih vijesti o prilikama u hrvatskom turizmu, održavanje pozitivnog imidža Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta i općenito hrvatskog turizma u svijetu.