Utorak, 05 Lipanj 2018 14:46

Dan otvorenih vrata policije i Policijske akademije

Policijska uprava požeško – slavonska organizator je manifestacije pod nazivom „Dan otvorenih vrata policije i Policijske akademije“ danas održane u požeškoj šetališnoj zoni. Pred brojnim osnovnoškolcima i drugim sugrađanima policijski službenici pokazali su svoje brojne tehnike i vještine, kao i mnogobrojnu raznoliku opremu. Ova manifestacija, kao i brojne druge što ih organizira Policijska uprava, ima za cilj približiti građanima rad policije i preventivnim djelovanjem povećati njihovu sigurnost.

O natječaj za zanimanje policajac i novinama koje donosi govorio je načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.

- Želimo mlade ljude upoznati s osnovama tog zanimanja te im dati točne informacije što ih očekuje ako uđu u redove hrvatske policije. Ove godine smo uveli nekoliko novosti – sam natječaj traje od 1. ožujka do 6. srpnja te je tako omogućeno i maturantima da se prijave na natječaj, jer do sada su natječaji završavali sredinom svibnja. Nastojimo ljudima izbjeći troškove te dolazimo u mjesta u kojima veći broj zainteresiranih kako bi obavili testiranja, a ove godine planiramo umjesto 400 upisati 600 kandidata. Razlozi su jer se bližimo ulasku u Schengensku zonu, a tu je i prirodni odljev policajaca u mirovinu. Do sada se na natječaj prijavilo oko 1.300 kandidata, a 300 kandidata je već poslano na liječnički pregled. - rekao je načelnik Novak.

Spremnost i vještine predstavili su u pokaznoj vježbi pripadnici Interventne jedinice policije Slavonski Brod, a manifestaciju je svojim dolaskom podržao i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.