Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 15:02

Glazbom i plesom kroz povijest - zajednički projekt Plesnog studija Marine Mihelčić i Glazbene škole Požega

Glazbom i plesom kroz povijest naziv je produkcije u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić i Glazbene škole Požega koja će se održati u petak 8. lipnja u šetališnoj zoni (kod zgrade Suda) u 20 sati. Riječ je o glazbeno – scenskom prikazu kroz koji će biti prikazana bogata povijest Požege i požeškog kraja, a i svojevrsnom uvodu u svečano otvorenje spomen ploče jednog od najznačajnijih hrvatskih istraživača i putopisaca Dragutina Lermana koje će uslijediti u 21,30 sati. Program su danas na konferenciji za novinare najavili gradonačelnik Darko Puljašić, ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević i Marina Mihelčić.

- Pokazat ćemo plesom i glazbom da ovaj grad ima što ponuditi svojim građanima, ali i gostima. Već dugo dogovaramo kako će početi surađivati sve institucije koje djeluju u Požegi i ovo je jedna od prvih hvalevrijednih akcija, nadam se ne i zadnja. Glazbena škola Požega predstavila nam se nedavno prekrasnim koncertom na Trgu sv. Terezije, a Plesni studio Marine Mihelčić poznat je po svom djelovanju, brojnosti djece i kvaliteti. Ovo je jedna zajednička ideja i pokušat ćemo kroz glazbu i ples proći bogatom poviješću ovog grada i nadam se kako će svi uživati. - poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Glazba i ples su povezani, a želja je povezati ih još više kroz zajednički projekt koji će pokazati Požežanima kako lijepo može izgledati kada glazbenici i plesači udruže snage, naglasila je Marina Mihelčić.

- Naravno, bez podrške Grada ne možemo izaći van kako bi pokazali svima što smo pripremili. Nadam se kako će se pokazati da je ova suradnja nešto prekrasno, jer Glazbena škola i ravnatelj Kovačević pripremili su svoje mlade glazbenike, a mi naše najbolje plesače ne bi li vas proveli glazbom i plesom kroz povijest. Naravno da u sat vremena nećemo moći ispričati sve, ali ćemo se potruditi da svi oni koji budu gledali, uz video zid, kroz glazbu, kroz ples osjete kako su ples i glazba putovali kroz povijest. - rekla je Mihelčić.

Od baroka, renesanse, preko klasike, do romantizma, moderne i filmske glazbe, sve su to pripremili mladi glazbenici. O njihovom repertoaru više je rekao Alen Kovačevič, ravnatelj Glazbene škole.

- Program će biti dinamičan, nastupaju naši srednjoškolci uz svoje profesore. To su ponajbolji učenici, što solisti, što komorni sastavi. Ne ponavljamo se, znamo svi da je ovom koncertu prethodio naš koncert “Ispred Katedrale”, ali imamo puno kvalitetnih učenika koje rasporedimo na sijaset koncerata, a ovo će nam biti šesti koncert u zadnjih mjesec dana. Vjerujem kako će naša sve brojnija publika biti zadovoljna s nama te da će nas nastaviti podržavati. - rekao je Kovačević.