Nedjelja, 27 Svibanj 2018 12:42

Održana Skupština Vatrogasne zajednice Grada Požege

U prostoru Vatrogasnog doma jučer je održana 8. izvještajna godišnja Skupština Vatrogasne zajednice grada Požege. Iskazani su dobri i bogati rezultati rada, te još jednom potvrđeno opravdanje ideje od prije osam godina da se vatrogastvo s područja grada ujedini i osnuje svoju vatrogasnu zajednicu. Vatrogasna zajednica grada Požege ima na raspolaganju 56 operativnih vatrogasaca i to DVD Požega 28 vatrogasaca, DVD Gornji Emovci 8 i JVP Požega 20 vatrogasaca koji zadovoljavaju zakonske uvjete.

Lani je na području VZ grada Požege zabilježeno je ukupno 486 intervencija. Od toga su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege sudjelovali na ukupno 486 intervencija i događaja, pripadnici DVD Požege na 46 dok pripadnici DVD Gornji Emovci tijekom 2017. godine nisu imali intervencija. Požeški vatrogasci posebno su aktivni u natjecateljskom i vježbovnom dijelu, imaju velik broj djece i mladeži, budućih vatrogasaca, s kojima odlaze na brojna natjecanja.

Uz izvješće o radu za prošlu godinu, na Skupštini su jednoglasno usvojeni program rada i financijski plan za 2019. godinu. Skupština je usvojila i novi Statut, a jednoglasno je usvojen i prijedlog Odluke o razrješenju dužnosti dosadašnjeg tajnika VZ grada Požege Franje Rehaka, dok je novim tajnikom imenovan Mile Raič, vatrogasni časnik, član DVD-a Požega.