Srijeda, 16 Svibanj 2018 09:52

U Gradskom kazalištu izveden glazbeno - scenski prikaz - Bitka za Vukovar

U Gradskom kazalištu Požega sinoć je predstavljen edukativni glazbeno – scenski program “Bitka za Vukovar- kako smo branili grad i Hrvatsku” čiji su autori vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš. Ova prva domoljubna glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji do sada je izvedena u pedesetak gradova, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Domovini i iseljeništvu.

- Poruka je da naša djeca i mladi moraju saznati našu noviju hrvatsku povijest, da se ona nikada ne smije zaboraviti, a ujedno s ovim projektom vršimo promociju i Hrvatske po cijelome svijetu, a isto tako hrvatske kulturne i narodne baštine. - istaknuo je Plavšić.

U predstavi sudjeluju učenici OŠ Antuna Kanižlića i članovi KUD-a Požeška dolina. Predstava je završila tako da su gledatelji i izvođači, zagrljeni, svi zajedno otpjevali domoljubnu pjesmu “Lijepa li si“. Ispred Grada Požege predstavu su došali pogledati zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Igor Krizmanić.