Utorak, 15 Svibanj 2018 14:26

Predstavljen projekt Obrok za 5 - faza II

Požeško-slavonska županija nositelj je projekta “Obrok za 5 – faza II” koji osigurava školske obroke za djecu u svih 15 osnovnih škola s područja županije koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva. Ukupna vrijednost projekta je 555. 827,21 kuna, a sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Projekt provodi Upravni odjel za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije u 15 škola. Traje od 11. rujna 2017. godine do 30. lipnja 2018. godine, a u njemu sudjeluju škole - OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, OŠ Vladimira Nazora Trenkovo, OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Vilima Korajca Kaptol, OŠ Dragutina Lermana Brestovac, OŠ Ivana Gorana Kovačića Velika, OŠ Mladost Jakšić, OŠ Stjepana Radića Čaglin, OŠ braće Radića Pakrac, OŠ Grigora Viteza Poljana, OŠ Lipik, OŠ Dobriše Cesarića Požega, OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Julija Kempfa Požega, Katolička osnovna škola Požega.

- Cilj projekta je osigurati prehranu za učenike koji žive u obiteljima koje su, ili u riziku od siromaštva, ili zaista jesu siromašna. Zadovoljni smo i sretni što smo dio ovog lijepog projekta jer smo za 553 djece osigurali obroke u školi, da mogu nesmetano kao i svaka druga djeca sudjelovati i raditi te se osjećati kao svi drugi učenici - rekla je Senka Horvat, direktorica Razvojna agencija Panora d.o.o.

Značajniji partner na projektu je Grad Požega čije su tri osnovne škole uključene u projekt.

- Gradu Požegi i našim škola vrlo je bitan ovaj projekt zbog onih koji su najosjetljivija ciljana skupina u ovom projektu, a to su djeca. Grad Požega za one koji nisu uključeni u ovaj projekt, ima i određene socijalne mjere i programe kroz proračun kako bi obuhvatio i ostale skupine. - naglasio je pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege dr. Marko Šostar.

Foto: Slavonski.hr