Petak, 11 Svibanj 2018 08:08

Udruga turističkih vodiča Požeško-slavonske županije u subotu obilježava deset godina djelovanja

U povodu desete godišnjice djelovanja Udruga turističkih vodiča Požeško – slavonske županije organizira zajedničku šetnju Požegom koja će se održati u subotu 12. svibnja. Udruga trenutno broji šest članova koji su licencirani vodiči za cijelu Slavoniju, a pružaju usluge vođenja na hrvatskom, engleskom i češkom jeziku.

- U ovih deset godina prošlo je kroz program naše udruge stotinjak grupa koje smo proveli kroz Požegu. U međuvremenu je Vladimir Štibrić priredio posebnu turu kroz Požegu pod nazivom "Putevima pjesnika i boema", a pokrenuli smo i akciju "Požežani za Požežane" – besplatne ture kroz grad u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Požege. Nastojimo pokazati što je najljepše u Požegi turistima, a kroz jednu drugačiju priču i našim građanima. Često nalazimo interesantne stvari koje su brojnim građanima nepoznate. – rekao je Dalibor Nedela, predsjednik Udruge, dodavši kako im problem predstavlja nedostatak licenciranih vodiča sa znanjem francuskog i njemačkog jezika te kako će upravo na tome raditi u idućem periodu.

- Naći ćemo se ispred Gradskog muzeja u 10 sati, a nas četvorica vodiča će preuzeti jedan segment šetnje i zajedno ćemo obilježiti taj datum. Pozivamo sve naše sugrađane da se odazovu na ovu, kao i na naše buduće akcije. – poručio je Nedela.