Petak, 04 Svibanj 2018 07:15

Kuglački klub Obrtnik obilježio 50 godina djelovanja

Kuglački klub „Obrtnik“ iz Požege proslavio je pola stoljeća rada. Tim povodom na gradskoj kuglani odigrali su prijateljski susret s reprezentacijom Hrvatske, a reprezentativce je primio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Davne 1968. godine požeški obrtnici su osnovali kuglačku momčad s kojom su počeli natjecanja u radničkim igrama, svrstava se među najbolje u Požeštini, te osvaja niz prvih mjesta na turnirima i pojedinačnim natjecanjima. Tako 1973. osvaja 1. mjesto u Općinskoj ligi i 3. u Slavonskoj zoni pa se plasirao na prvenstvo Hrvatske. Skupština kluba 1974. godine odlučila da se promijeni ime u KK Obrtnik. Kroz te godine među kuglačima je razvijen sportski duh i izraženo veliko sportsko zalaganje.

Početkom Domovinskog rata oslabljeni su odlaskom igrača u HV, a igrač Tomislav Pranjković izgubio je život na Bazi u Papuku, te njemu u čast svake godine organiziraju Memorijalni turnir.

- Iz obrtništva je proizašao jedan prekrasan klub, stoga hvala obrtnicima što vodite tu djelatnost, radite i zapošljavate, ali i kuglačima za sve što su dali, a očekujemo i nadalje vrhunske rezultate- istakao je čestitajući jubilej požeški gradonačelnik Darko Puljašić.