Ponedjeljak, 30 Travanj 2018 08:23

U Požegi obilježen Međunarodni dan plesa

Go out and dance - poruka je ovogodišnjeg programa u prigodi Međunarodnog dana plesa koji je jučer obilježen u brojnim hrvatskim gradovima pa tako i u Požegi. U organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar na terasi caffe bara Teatro zaplesali su plesni studiji, klubovi i skupine iz Požeško slavonske županije. Uz UO Plesnu radionicu Ilijane Lončar nastupili su plesači Plesnog studija Marine Mihelčić, Plesni klub Boa, Plesna sekcija Cvjetići glazbe iz Pleternice te OŠ Antuna Kanižlića, njihova izvannastavna aktivnost ples pod vodstvom učiteljice Zdenke Matković.

Po završetku programu na terasi Teatra, u dvorani Gradskog kazališta odigrana je gostujuća predstava „Ritam Tam - bajka o ritmu“ u produkciji Studija za suvremeni ples i Kazališta Trešnja.

Ovogodišnji program Međunarodnog dana plesa bio je trodnevni i namijenjen različitim uzrastima djece, od beba 10 - 24 mjeseca, preko djece 2 - 5 godina pa sve do školaraca nižih razreda osnovne škole kao i svim građanima zaljubljenicima u ples kroz projekt Go out and dance.

Dan plesa slavi se od 1982. godine a osnovna ideja je podsjećanje na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke. U Hrvatskoj se slavi od 1999 godine, a Požega se pridružila 2000-te godine samim osnivanjem Plesne radionice Ilijane Lončar.

Foto: Slavonski.hr