Petak, 27 Travanj 2018 07:46

Održana skupština Požeškog sportskog saveza

U prostorijama Obrtničkog doma u Požegi sinoć je održana skupština Požeškog sportskog saveza. Na dnevnom redu našlo se četrnaest točaka, između ostaloga prijedlozi Programa rada i Financijskog plana za 2018. godinu. Skupštini je prisustvovalo 49 od ukupno 75 udruga članica Saveza.

Prije samog početka sjednice Irenka Milobara, predsjednica Judo kluba Judokan zahvalila je na pomoći u organizaciji 20. Međunarodnog judo turnira „Požega 2018“ te uručila zahvalnice predsjedniku Požeškog športskog saveza Nini Abramoviću, ravnatelju Javne ustanove „Sportski objekti Požega“ Anti Brkiću te Ferdinandu Trohi, zamjeniku požeškog gradonačelnika Darka Puljašića.

Sjednicu je otvorio predsjednik Požeškog sportskog saveza Nino Abramović, a članove Skupštine ispred Grada Požege pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha koji je naglasio da će Grad i dalje u sklopu svojih mogućnosti ulagati u sportsku infrastrukturu, podržavati udruge u radu te da u tome Požeški športski savez puno pomaže Gradu.

U svoj izvješću predsjednik Saveza Nino Abramović podsjetio je na sve sportske priredbe koje Savez organizira tijekom jedne godine kao što su Božićni malonogometni turnir, Odbojkaški i Malonogometni turnir Grada Požege, Olimpijski festival dječjih vrtića, Škola plivanja, proglašenje najboljih sportaša grada i brojne druge. Savez je sudjelovao i u projektima Hrvatskog olimpijskog odbora – „Aktivna sportska zajednica“ i „Od sportske škole do Olimpijade“ preko kojih su prošle godine nabavljene perilica i sušilica u vrijednosti preko 100.000 kuna te značajna sredstva za Košarkaški klub Požegu i rekviziti za Sportsku dvoranu Tomislav Pirc.

Na sinoćnjoj skupštini u članstvo Saveza primljene su i dvije nove udruge - Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica i Malonogometni klub Autodijelovi Tokić.

Foto: Požeška kronika