Četvrtak, 26 Travanj 2018 14:21

4. KaZlaDo - Kazališni susret dramskih skupina – Kazalište Zlatna dolina

U Gradskom kazalištu Požega danas je održan 4. KaZlaDo - Kazališni susret dramskih skupina – Kazalište Zlatna dolina. Kazališna je to manifestacija koja okuplja sve školske dramske skupine Požeško-slavonske županije s ciljem odgajanja publike i poticanja razvoja kazališne djelatnosti. Njezin edukativni karakter se očituje u radionicama za djecu i nastavnike. Manifestacija je i natjecateljskog tipa gdje stručni žiri odabire najbolju izvedbu iz redova osnovnih i srednjih škola. Ove godine to su dramska pedagoginja Ines Škuflić, koreografkinja i plesna pedagoginja Tihana Strmečki i akademska glumica i lutkarica Marijana Matoković.

U kategoriji osnovnih škola nastupili su: „Dvije Gluhe babe“ OŠ Stjepana Radića, Čaglin (voditeljica Ljiljana Đurđević), “Tri praščića i vuk“ OŠ Dragutin Lerman (voditeljica Maja Crnjac) „A tko/ što nama ostaje?“ OŠ Zdenka. Turkovića, Kutjevo (voditeljica Anita Katić), „Tko je Antun Kanižlić“ OŠ Antuna Kanižlića (voditeljica Valentina Mirković), „Mačak, pjetlić i lija“ – Katolička osnovna škola u Požegi (voditeljica Anita Rašić), “Ja to mogu, možeš li ti?” Društvo naša djeca Pleternica koje je predstavilo i film “Ja tom mogu” (voditeljica Renata Matičević).

U kategoriji srednjih škola nastupili su:„Tena“ Katolička gimnazija (voditeljica Marijana Ćorluka), i “Put u Dramalj“ Gimnazija Požega (voditeljica Duška Galić). U kategoriji monologa predstavili su se Luka Capan iz OŠ fra Kaje Adžića Pleternica s monologom „Bosonogi general“(voditeljica Mihajla Varžak), Ana Matoković iz Ekonomske škole s monologom „Sto godina samoće“ te učenici Katoličke gimnazije Požega pod vodstvom Marijane Ćorluka - Maja Grgić s monologom „Sluškinjina priča“, Romana Ronta s monologom „Susjed“, i Matko Trnačić s monologom “Galeb”.

Sudionike festivala i njihove voditelje prigodnim je riječima pozdravio zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha koji im je poželio puno zabave i uspjeha u radu.