Ponedjeljak, 23 Travanj 2018 16:45

Usvojeno Izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Požege održali su danas svoju 8. sjednicu na kojoj se raspravljalo o osam točaka dnevnog reda. Nakon što je jednoglasno usvojen prijedlog Zaključka o korištenju proračunske zalihe za prva tri mjeseca ove godine, bez veće rasprave prihvaćena su i izvješća o realizaciji programa javnih potreba za 2017. godinu u socijalnoj skrbi, sportu, turizmu i predškolskom odgoju i obrazovanju.

Među točkama dnevnog reda našlo se i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine.

- Sva planirana sredstava su utrošena te nije bilo nikakvog probijanja proračuna što je uistinu pohvalno, pogotovo za naš Upravni odjel za financije. Mogu dati naglasak na to da smo u prvih šest mjeseci primili 932 osobe na razgovor, imali smo preko 259 aktivnosti, a naše službene web stranice mjesečno posjećuje preko 120 tisuća posjetitelja. Bili smo u bližoj i daljoj okolici Hrvatske, ostvarivali kontakte s gradovima – prijateljima, susreli se s prijateljima iz Azerbejdžana, Ukrajine, Gruzije, Srbije, s ljudima koji naš grad i Veleučilište vide kao izlaz prema zapadu i time smo posebno zadovoljni. – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić. Izvješće je usvojeno većinom glasova gradskih vijećnika.

Kao posljednja točka dnevnog reda našao se Javni poziv za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Požege. U Savjet mladih Grada Požege, Gradsko vijeće Grada Požege bira devet članova i njihove zamjenike, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, na mandat od tri godine. Prijedlozi kandidatura za članove Savjeta mladih i njihove zamjenike, dostavljaju se, Odboru za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Požege, Trg Sv. Trojstva kbr. 1, 34000 Požega, s naznakom „Prijedlog kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Požege“, u roku petnaest dana od dana objave poziva na web stranici Grada Požege odnosno u lokalnom tisku (Kronici požeško-slavonskoj).