Ponedjeljak, 23 Travanj 2018 07:43

Danas obilježavamo Noć knjige

U požeškoj Noći knjige 23. travnja od 15,00 do 22,00 sata program nudi besplatan upis u knjižnicu, mogućnost sudjelovanja u razvoju planova za program nove knjižnice te niz zbivanja za djecu i odrasle. Gradska knjižnica i čitaonica Požega tako se pridružuje brojnim domaćim i svjetskim knjižnicama u obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a zbog završne faze i intenziteta radova u novom dijelu zgrade knjižnice, ove će se godine program Noći knjige održati samo u starom dijelu.

Program Noći knjige 2018.

Glavna aktivnost na Odjelu za odrasle će biti razgovor knjižničara i korisnika o vizijama nove knjižnice koja bi uskoro trebala biti dovršena i otvorena. Novi prostor će pratiti i novi program, a knjižnica želi čuti glas korisnika kako bi nove programe u što većoj mjeri mogla organizirati u skladu s potrebama i očekivanjima građana. U tu svrhu, pripremljene su i ankete i male nagrade za sudjelovanje.

Na Odjelu za odrasle čekaju vas pogodnosti upisa - produženje članstva u Noći knjige stoji 50,00 kuna, a svaki novi upis na 6 mjeseci je besplatan! Na prigodnom Sajmu knjiga koji će biti u haustoru možete pronaći knjigu za sebe ili pokloniti knjigu nekome drugome, a koja je vama višak. Ispred knjižnice vas čeka izložba fotografija Moja knjižnica iz ovogodišnjeg natječaja Knjiga svaki dan. Tema ovogodišnjeg, petog po redu natječaja, bila je Moja knjižnica, a zadatak prikazati zgradu ili unutrašnjost knjižnice te istovremeno pokazati što knjižnica znači zajednici ili pojedincu. Iz natječaja nastaje izložba koja pokazuje značaj knjižnice kao ustanove kroz njezinu interakciju s korisnicima.

Na Dječjem odjelu odvijat će se bogat program - od 18:00 sati pričaonica s likovnom radionicom za najmlađe, a od 20:00 će članovi našeg dječjeg čitateljskog kluba "Čita" izvesti dramatizaciju po predlošku romana "Ideš mi na živce" Sanje Pilić.