Petak, 13 Travanj 2018 13:45

3. Festival matematike u Požegi

Katolička osnovna škola u Požegi domaćin je 3. Festivala matematike - Vallis aurea mathematicorum koji je ove godine okupio stotinjak učenika iz 11 škola s područja cijele županije. Prije samoga početka, sudionike natjecanja pozdravio je ravnatelj Katoličke osnovne škole Želimir Žuljević.

- Želim učenicima da se ugodno osjećaju u našoj školi, uspješno ostvare rezultate ali i predstave školu iz koje dolaze jer time doprinosimo svi zajedno i promidžbi našeg kraja,” rekao je Žuljević. Uz ekipna i pojedinačna natjecanja festival ima i bogat zabavni program s humanitarnom notom, naglasio je na svečanosti otvaranja organizator Festivala Josip Blagojević.

Osim samoga natjecanja, za sudionike je pripremljen i bogat popratni program poput humanitarne prodaje palačinki, zabavnih matematičkih radionica, projekcije filma, nagradne izložbe matematičkih radova, foto kutka i dr.

Uz školu domaćina, na Festivalu sudjeluju - OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, OŠ Vilima Korajca iz Kaptola, OŠ Vladimir Nazor iz Trenkova, OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice, OŠ Dobriša Cesarić iz Požege, OŠ Julija Kempfa iz Požege, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Velike, OŠ Stjepana Radića iz Čaglina i OŠ Antuna Kanižlića iz Požege.

Festival je svojim dolaskom podržao i zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.