Petak, 06 Travanj 2018 14:56

Održana Skupština Povijesnog društva Požežani

Hrvatsko povijesno društvo „Požežani“ održalo je jučer svoju godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je izneseno izvješće za prošlu godinu, kao i plan i program za nadolazeće razdoblje. Udruga je osnovana u kolovozu prošle godine, a trenutno broji 26 članova. Društvo je uređeno kroz dvije sekcije - Gradska straža Požega i Povjesnica.

- Nama je bitno da je naš član entuzijast, domoljub, da ima ljubav prema domovini i da se ističe svojim radom. Usporeno primamo članove baš zbog svoje uspješnosti jer ljudi dođu, odu i od njih nikakve koristi. U 2017. godini imali smo 6 sastanaka Upravnog odbora, osnovali smo Facebook stranicu društva, naši predstavnici su bili na mimohodu u Vukovaru, održali smo i sudjelovali na više tribina. Godinu smo završili pozitivno, a u 2018. godini planiramo još intenzivnije raditi. – poručio je predsjednik Pilon.

U sklopu Skupštine podijeljene su i plakete počasnim članovima društva - prvom požeškom gradonačelniku Dragutinu Štirmeru i požeškom topniku Milanu Grbcu.