Utorak, 20 Ožujak 2018 14:09

Denis Sušac i Bela Ikotić iz Osijek City Softwarea na sastanku s gradonačelnikom Puljašićem

U organizaciji Matice hrvatske u Požegi će danas predavanje održati predsjednik Osijek City Softwarea Deniš Sušac. Riječ je o mladom poduzetniku, izvozniku, inovatoru, bivšem košarkašu i predsjedniku udruge informatičara Osijek Software City kojeg je, po dolasku u naš grad u društvu Bele Ikotića, glavnog tajnika Osijek Software City-a, primio gradonačelnik Požege Darko Puljašić

Udruga Osijek Software City, jedna je od najaktivnijih neprofitnih IT organizacija u Hrvatskoj i šire. Od prošloga ljeta na njenom čelu je Denis Sušac, direktor IT tvrtke Mono. On je jedan od osnivača udruge i spada među najagilnije članove te organizacije. Premda u organizaciji aktivnosti uvijek sudjeluje veći broj članova, Sušac i njegova tvrtka Mono izravno su zaslužni za brojne dosad organizirane događaje i ostvarene suradnje.

Novi predsjednik jedan je od najzaslužnijih za dogovore s predstavnicima osječkog Sveučilišta koji su rezultirali uvođenjem novog preddiplomskog studija računarstva na Odjelu za matematiku. Mono je ušao u Deloitte Technology Fast 50 in Central Europe 2013, prestižni program kojim se odaje priznanje najbrže rastućim tehnološkim tvrtkama iz centralne Europe prema postotku rasta u petogodišnjem periodu. Hrvatski su predstavnici u kategoriji organskog rasta za The European Business Awards 2014/2015. Trostruki su dobitnici priznanja "Zlatna kuna" HGK kao najbolja mala tvrtka u regiji.

Prošle godine Sušac je doveo Maker Faire u Osijek, a kao razlog dovođenja projekta koji je vezan za makersku zajednicu navodi sljedeće:

- Željeli smo približiti makerski način razmišljanja i rada mlađoj populaciji, klincima kojima web development ili rad s bazama podataka isprva i nisu najzanimljiviji, ali “odlijepe” na robote, lasere, bespilotne letjelice, teleskope ili 3d printove. Obrazovni sustav nam je takav kakav je, uvijek u reformama i previranjima, uvijek posvećeniji prosječnima nego izuzetnima – a bez takvih nema daljnjeg napretka. Ovaj je projekt još jedan naš doprinos pronalaženju i usmjeravanju tih kreativaca i promjeni opće atmosfere i stava. Jedna od onih malih stvari koje dovode do velikih promjena. Može se, samo kad se stvarno hoće. - poručuje Sušac.

Predavanje Denisa Sušca „Kako je Osijek postao središte IT industrije u Hrvatskoj" možete poslušati danas u 19 sati u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi.