Petak, 09 Ožujak 2018 21:09

Povodom Međunarodnog dana žena održan susret s Brunom Šimlešom

Gradska knjižnica i čitaonica Požega odlučila je i ovaj Dan žena obilježiti s knjigom, no ovoga puta prostor čitaonice nije bio dovoljan za sve žene, a i ponekog muškarca, koji su se željeli upoznati s Brunom Šimlešom, najpoznatijim hrvatskim stručnjakom za ljubav, ovogodišnjim gostom požeške knjižnice. Predstavljanje knjige stoga je održano u prostoru HGK, dok se druženje i upoznavanje s autorom, uz tradicionalnu podjelu ruža, nastavilo u zgradi knjižnice.

Bruno Šimleša autor je knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Knjiga „istine i laži o ljubavi“ koju je večeras predstavio u Požegi odgovara na pitanja kako razviti osjećaj da zavređujemo ljubav ili koliko se muškarci i žene doista razlikuju, ali se bavi i nekim uvriježenim uvjerenjima o ljubavi - da li brak i djeca uništavaju ljubav i strast, ide li ljubav kroz želudac, trebamo li zbog djece ostati u lošim brakovima i mnogim drugima.

Bruno Šimleša dosad je objavio osam knjiga, a Ljubavologija i Škola života jedne su od najprodavanijih knjiga na ovim područjima. Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 100.000 primjeraka njegovih knjiga. Diplomirao je sociologiju 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dvije godine vodio je emisiju Svaki dan, dobar dan na Hrvatskoj televiziji i redovito surađuje s brojnim medijima u Hrvatskoj i regiji. Trenutačno piše tjednu kolumnu za Jutarnji list.