Nedjelja, 04 Ožujak 2018 11:56

Dane Krpan iz Požege pobjednik 4. Festivala kulenove seke

U organizaciji tjednika Kronika požeško-slavonska i KUD-a Ivan Goran Kovačić sinoć je u Velikoj održan „4. Festival kulenove seke“. Žiri je ove godine imao težak zadatak, naime kvaliteta ovoga natjecanja daleko se pročula pa je tako pristiglo čak 109 uzoraka i to iz svih pet slavonskih županija, ali i šire. Titula šampiona pripala je Danetu Krpanu iz Požege, a velike zlatne plakete osvojili su Zlatko Vuković, Vjekoslav Krpan, Matko Krpan i Predrag Mičić. Podijeljeno je 20 zlatnih plaketa, 40 srebrnih i 40 brončanih plaketa te 3 zahvalnice za sudjelovanje.

- Ponosan sam i zadovoljan četvrtim izdanjem Festivala kulenove seke. Rekordni broj uzoraka potvrdio je ono što znamo već od prethodnih godina - naš festival je najveća manifestacija koja slavi kulenovu seku u Hrvatskoj! Kulenova seka, baš kao i kulen pravi se od najkvalitetnijeg mesa i to je doista prava delicija koja ima svoje mjesto i to ne samo na slavonskim stolovima, a vjerujem kako smo uspjeli u ove četiri godine podići rejting tom suhomesnatom proizvodu. naglasio je glavni urednik tjednika Kronika Vladimir Protić.

Kako i priliči pravoj slavonskoj tradiciji, manifestacija je okupila i brojna folklorna i zavičajna društva koja su uredila svoje stolove u stilu zavičajnog običaja, a održano je i natjecanje „Ljepotica kulenove seke“ čiju titulu je odnijela Barbara Vidačić, dok su prva i druga pratilja bile Marta Grgić i Ivana Stipić. Prvo mjesto za najljepše uređeni stol osvojio je KUD Bektež. U cjelovečernjem programu nastupili su mladi tamburaši „De Gotho“ iz Grabarja i zabavna grupa „City band“ iz Nove Gradiške.