Subota, 03 Ožujak 2018 09:02

Na prvoj večeri Plesokaza predstavilo se 15 plesnih ansambala

Požega je ovoga vikenda središte plesa, ne samo Hrvatske nego i regije, i to zahvaljujući 17. po redu međunarodnom festivalu plesa – Plesokazu, čije je domaćin i organizator umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar. Ovaj plesni vikend ugostit će pet stotina plesača iz 46 plesnih ansambala, 29 gradova i 5 država. Jučerašnja prva večer bila je posvećena suvremenom plesu i klasičnom baletu, a predstavilo se 15 ansambala iz Zagreba, Poreča, Kutine, Varaždina, Virovitice, Karlovca, Pakraca, Lipika, Pleternice te plesači Plesnog studija Marine Mihelčić i Plesne radionice Ilijane Lončar iz Požege.

- Kroz proteklih 17 godina ova manifestacija postala je važan dio kulturne i turističke ponude ne samo Požege, već i Požeško-slavonske županije pa i cijele Slavonije. S projektom obilježavanja međunarodnog dana plesa i projektom “Svi na plesnu predstavu”, požeški Plesokaz je kontinuiranim, sve kvalitetnijim programima opravdao svoje postojanje i značaj. – rekla je Ilijana Lončar.

Plesokaz je otvorio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Hvala Ilijani i svima koji ste došli kako bismo zajedno mogli na ovako prekrasan način otvoriti mjesec u kojem slavimo Dan Grada Požege. Pozivam vas da ovih nekoliko dana uživate u ovom najljepšem gradu i želim vam puno uspjeha u vašim umjetničkim nastojanjima. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

I druga večer, 3. ožujka, posvećena je suvremenom plesu i klasičnom baletu, a s početkom u 19 sati na sceni Gradskog kazališta Požega predstavit će se 17 novih plesnih skupina i ansambala.

Požeški Plesokaz održava se uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Požege i Požeško-slavonske županije, Turističke zajednice grada Požege i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.