Petak, 02 Ožujak 2018 11:40

Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

U povodu međunarodnog i nacionalnog Dana civilne zaštite, koji se obilježava 1. ožujka, danas su u požeškoj šetališnoj zoni svoj rad prezentirale žurne službe u sustavu zaštite i spašavanja – Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege i Dobrovoljno vatrogasno društvo, Ronilački klub Požega i Gradsko društvo Crvenog križa.

Službe su prolaznicima i učenicima požeških osnovnih škola dijelili promotivne materijale, u cilju podizanja razine svijesti građana o neposrednim opasnostima i postupanju žurnih službi u velikim nesrećama i katastrofama.

- Grad Požega ima postrojbu civilne zaštite koja broji 60 članova. Također, Grad iz svoga proračuna izdvaja sredstva za obuku i nabavku opreme za civilnu zaštitu što godišnje iznosi oko 100 tisuća kuna. Danas smo se ovdje okupili kako bismo našim sugrađanima pokazali što sve naše žurne službe rade i da su uvijek na raspolaganju. – rekao je Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika Požege i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Požege.

Međunarodnim danom civilne zaštite i Danom civilne zaštite Republike Hrvatske, obilježava se datum kada je 1972. stupio na snagu Statut međunarodne organizacije za civilnu zaštitu, a dan nakon toga počela je djelovati Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu.