Petak, 02 Ožujak 2018 07:26

Otvorena izložba slika Srećka Sulića

U Galeriji Ciraki sinoć je otvorena treća samostalna izložba slika Srećka Sulića, slikara koji se gradu Požegi prvi puta predstavio prije 15 godina. Autora je predstavila prof. Lidija Španiček naglasivši kako se radi o autoru koji je već toliko „izbrušen“ da ga vrijedi uvrstiti u red značajnih požeških i slavonskih slikara čija stilski prepoznatljiva i zanimljiva djela vrijedi ne samo vidjeti nego i doživjeti.

Srećko Sulić, rođeni Vinkovčanin, od najranijih godina bio je okružen umjetnošću kojom se i sam počeo baviti još u mladosti. Životni put odveo ga je u Požegu gdje se nastavio baviti slikarstvom , a do danas je održao dvije samostalne te nekoliko skupnih izložbi. Kao slikara, odlikuje ga urođeni osjećaj za boju, crtež i likovnu kompoziciju, koji je izuzetno dobro ovladao tehnikom pastela i njemu prilagođenoj tehnici akrilika.

- Na slikama Srećko Sulić dobro uočava karakter, toplinu u ljudskoj prirodi, a motivi koje slika nisu slučajno izabrani. On u njima traži ono što ga je posebno dojmilo, najzanimljivije ili njemu najljepše. Susreti s različitim ljudima i osobnostima Srećka Sulića potiču ne samo da ide, nego da juri i grabi trenutke. – rekla je prof. Španiček.

Autor se zahvalio svima koji su mu bili motivacija i inspiracija u stvaralaštvu, sponzorima te Gradu Požegi i Gradskom kazalištu na pomoći oko realizacije izložbe.