Četvrtak, 22 Veljača 2018 07:43

HKUD "Vijenac" održao svoju godišnju Skupštinu

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Vijenac" održalo je sinoć svoju redovnu godišnju Skupštinu. Unatoč brojnim problemima koji ih prate unatrag nekoliko godina, u prošloj godini društvo je sudjelovalo na brojnim priredbama i manifestacijama kao što je Županijski kulturni mozaik, a svojim sugrađanima su se posljednji puta predstavili u siječnju na svojem jubilarnom koncertu s gostujućim prijateljskom zborovima iz Slavonskog Broda, Našica i Zaprešića. Uskoro ih očekuje i nastup na susretu zborova u Slavonskom Brodu, dok za kraj godine pripremaju koncert na kojemu će biti domaćini zborovima iz cijele Hrvatske.

- Nakon brojnih problema koji su nas snašli uspjeli smo malo oživjeti i održati niz nastupa kako u našem gradu, tako i izvan njega. Godinu smo završili pozitivno i ostvarili sve planirano. – rekla je Anka Dorbić, predsjednica „Vijenca“.

Ispred Grada Požege Skupštini je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

- Želim vam sve najbolje u radu u ovoj godini, prvenstveno da riješite probleme koji su preostali da možete neometano djelovati i nastaviti održavati tradiciju zbornog pjevanja u Požegi. Vjerujem da će u vremenu koje dolazi glazbeni potencijal koji imate biti poticaj mladima da se priključe kako bi Požežani i dalje mogli uživati u kvaliteti vaših koncerata. – poručio je Troha.

Hrvatsko-kulturno umjetničko društvo „Vijenac" u svojih 136 godina postojanja ima iza sebe brojne samostalne koncerte, smotre, turneje, gostovanja i festivale. Generacije koje su prolazile kroz društvo dobile su mnoge pohvale, priznanja i nagrade, a tu tradiciju održava i današnji sastav zbora.