Nedjelja, 18 Veljača 2018 13:39

Održana godišnja skupština Konjogojstvene udruge Vallis Aurea Požega

Konjogojstvena udruga Vallis Aurea Požega održala je danas svoju redovnu godišnju Skupštinu. Predsjednik Udruge Damir Pavković i tajnik Igor Del Vechio podnijeli su svim nazočnim članovima izvješće o radu, s financijskim izvješćem Udruge za 2017. te planom rada za 2018. godinu. Rad udruge svojim dolaskom pozdravio je i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Svojim dugogodišnjim predanim radom njegujete našu tradiciju, doprinosite očuvanju baštine, a vaše je djelovanje od velikog značaja za naš grad i cijelu Požeštinu. Predlažem da ne budete robovi pojedinaca, zanemarite tko je trenutno na funkciji gradonačelnika ili nekoj drugoj, i bavite se radom udruge, onim što volite i čime se svi možemo ponosit. Vi u svoj rad ulažete znanje, strpljenje, novac i vrijeme, a nadasve ljubav i zato ćete uvijek imati važno mjesto u našem gradu. Zajedno možemo puno toga ostvariti i Grad Požega i ja osobno smo vam na raspolaganju. Grad posjeduje kočiju, a u suradnji sa Turističkom zajednicom grada mogu se upriličiti vožnje turista i građana gradskim ulicama što bi obogatilo našu turističku ponudu. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Udruga broji 30 članova koji trenutno imaju 96 konja od toga 59 hrvatskih hladnokrvnjaka, 3 hrvatska posavca, 15 lipicanera, 2 gidrana, 2 ponija, 13 arapskih konja, jednog hrvatskog sportskog konja te jednog križanca. Udruga kroz cijelu godine sudjeluje i na mnogobrojnim folklornim manifestacijama sa svojim jahačima i zapregama pa su tako u prošloj godini bili sudionici 6. Zlatne grive Zlatne doline, 7. županijskog natjecanja orača održanog u Biškupcima, smotre folklora Poljadija u srcu, Aurea festa Požega, sudjelovali su i na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Gudovcu te bili dio brojnih drugih manifestacija.