Četvrtak, 15 Veljača 2018 17:54

Valentinovo za sve koji slave pet i više desetljeća braka

Gotovo 90 parova s 50 i više godina bračnog života odazvalo se na tradicionalnu proslavu Valentinova u organizaciji Grada Požege. Unatoč lošim statističkim pokazateljima koji govore kako broj rastava raste iz godine u godinu, ovi su parovi najbolji primjer kako ljubav može trajati i više od pet desetljeća.

Po dolasku, prigodnim riječima pozdravio ih je požeški gradonačelnik Darko Puljašić čestitavši im na njihovoj ljubavi.

- Drago mi je da ovih 16 godina Grad Požega brine o svojim dugovječnim parovima, i da smo ovdje danas kako bi dan ljubavi proveli zajedno. Svi ste vi veći dio svog života posvetili ovom gradu, uložili u njega što kroz svoj rad, što kroz svoju djecu. Vi ste živi dokaz da je ljubav u Požegi te da ona može trajati 50 i više godina. Nadam se da ćemo to doživjeti i moja ljubav i ja. - poručio je gradonačelnik.

Valentinovo je dan kada se slavi ljubav, ali ne ograničava se samo na zaljubljene parove i izgubljene ljubavi – dan je to posvećen izražavanju ljubavi bilo prema voljenoj osobi ili dragom prijatelju, djetetu ili majci. Imajući u vidu takve lijepe osjećaje Grad Požega ovim susretom pridružuje se čestitkama za vaših pet desetljeća ili više koliko živite u bračnoj zajednici, Jer, ljubav je dobrostiva, ne zavidi, ljubav se ne hvalisa i ne nadima, nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo...” riječi su kojima su domaćini dočekali svoje goste na ovoj jedinstvenoj proslavi. A ljubav je i tajnovita pa je tajna dugog i uspješnog braka, pitanje na koje nije jednostavno odgovoriti ako nemate bogato životno iskustvo.

Za ugodne note i veselo raspoloženje, baš kao na plesnjacima iz njihove mladosti kada se zajednički sklad pokazivao i skladnim plesnim korakom, pobrinuo se „Dado i prijatelj“.

Pogledajte fotogaleriju.