Utorak, 13 Veljača 2018 13:06

Gradonačelnik obišao radove na projektu dogradnje i nadogradnje škole te dogradnje školsko-sportske dvorane osnovne škole „Dobriša Cesarić“

Gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim je suradnicima danas obišao radove na projektu dogradnje i nadogradnje školsko – sportske dvorane OŠ „Dobriša Cesarić“. Riječ je o projektu vrijednom više od 12 milijuna kuna koji će se provoditi u dvije faze. Prva faza izgradnje koja se trenutno provodi vrijedna je 5,6 milijuna kuna, za što će biti izgrađena pomoćna dvorana sa svlačionicama, kuhinjom i prostorom za upravu. Prva faza će biti u potpunoj funkciji do rujna i početka nove školske godine, dok je u drugoj fazi predviđena izgradnja nove dvodijelne dvorane.

- Požega je sjedište Požeške biskupije, Požeško – slavonske županije, Veleučilišta u Požegi te niza kulturnih i prosvjetnih ustanova i jedini grad koji nema niti jednu dvoranu za osnovnu školu. S ovoga mjesta vam odgovorno tvrdim da je tome došao kraj i da će do kraja moga mandata sve tri škole kojima je Grad Požega osnivač imati svoje sportske dvorane. Ostvarit ćemo to pomoću Vlade RH i europskih fondova, unatoč onima koji nas pokušavaju stopirati. Oni se nazivaju oporbom, a zapravo su samo lutke na koncu kojima dobro znamo tko upravlja. Isti smo scenarij imali i 2013. godine kada smo gradili Glazbenu školu na koju smo danas ponosni. – rekao je gradonačelnik Puljašić prilikom obilaska rada.

Svoje zadovoljstvo započetim radovima iskazala je i ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

- Mogu reći da smo presretni što će naša škola dobiti dvoranu. Koliko će to značiti za poboljšanje uvjeta rada, ne moram niti spominjati jer uz dvoranu ćemo dobiti i dodatne prostorije za rad. Nestrpljivo iščekujemo realizaciju projekta i novu dvoranu. - kazala je ravnateljica.

Osvrnuvši se na prozivke za nezakonitosti u provedbi projekta, gradonačelnik je dodao:

- Mi smo tim koji završava projekte koje je obećao. Bespotrebno se stvaraju tenzije i šire netočne informacije. Nitko nam nikada nije podmetao noge osim pojedinih sugrađana i ja ih ovim putem pozivam da to prestanu raditi. Predugo su trajale podjele u našem gradu. Mislim da sam posljednjih tjedana povukao poteze koji su nužni da pokažemo kako smo jedinstven grad u kojemu sam ja gradonačelnik svih sugrađana. Za kvalitetnu budućnost moramo djelovati zajedno i ponašati se jedni prema drugima onako kako bismo htjeli da se drugi ponašaju prema nama. – poručio je gradonačelnik Puljašić.