Subota, 10 Veljača 2018 10:08

Održan 1. požeški lovački bal

U organizaciji lovačkih društava Jelen, Sokolovac, Šijak, Šumar, Babja gora i Sveti Hubert, sinoć je u restoranu Sara održan 1. požeški lovački bal koji je okupio više od četiri stotine lovkinja i lovaca s obitelji i prijateljima. Riječima dobrodošlice sve nazočne pozdravio je Zdravko Vujnović, predsjednik Županijskog lovačkog saveza, ističući značaj lovačkih udruga u društvenom životu našega kraja.

- Lovci su sa svojim oružjem prvi stali u obranu i oslobađanje naše domovine. Prisutnim smo na svim zbivanjima u našoj zajednici, uvijek spremni pomoći u slučajevima elementarnih nepogoda, a poznati smo i po humanitarnom radu. Ali večeras je vrijeme druženja, pjesme i plesa, lovačkih specijaliteta i dobrih vina. – rekao je Vujnović

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić.

- Ovo je još jedna potvrda da Požega kao središte županije, kao slavonska Atena, ima što pokazati. Hvala vam što svojim radom pomažete gradu Požegi i ovim putem vam čestitam na organizaciji ovog događaja. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Na prijedlog čelništva, Hrvatski lovački savez dodijelio je Borisu Janiću, dugogodišnjem predsjedniku LD „Jelen“ zlatnu plaketu za doprinos unapređenju lovstva i zaštiti okoline u ovom kraju. Događaj je bio i humanitarnog karaktera jer su lovci odlučili 10 tisuća kuna donirati Odjelu urologije Opće županijske bolnice Požega za nabavu opreme.

Za dobru atmosferu pobrinuo se osječki tamburaški sastav „Fijaker“, gosti su uživali u bogatoj večeri sa specijalitetima od mesa divlje svinje i jelena, a mnogi su se okušali i u tombolama za koje su sponzori osigurali vrijedne nagrade.