Četvrtak, 08 Veljača 2018 13:41

Požega domaćin Udruzi hrvatskih putničkih agencija

Turistička zajednica Požeško slavonske županije domaćin je Udruzi hrvatskih putničkih agencija koja je odabrala našu županiju za održavanje sjednice Upravnog odbora. Bila je to prilika i za predstavljanje receptivnih agencija - Luks Bike Adventure (Požega), Open Way (Pakrac) te Lira Travel (Lipik) kao i za sastanak UHPA-e s predstavnicima agencija, turističkim vodičima i turističkim zajednicama s područja Požeško-slavonske županije.

- Naš Upravi odbor sastoji se od 17 ljudi koji su vlasnici turističkih agencija i siguran sam kako većina nas do sada nije bila ovdje. Nadam se nakon ovog susreta da ćemo jedan dio ove ponude uvrstiti u našu ponudu te pokušati to prodavati našim gostima. Lijepo je vidjeti napredak, da se nešto događa te da se ide prema naprijed, a mi ćemo pokušati pomoći u promociji ove županije. Često znam reći članicama – teško je pomoći kada ne znaš problem! Zato smo ostali otvoreni kako bi pomogli u mjeri u kojoj mi možemo pomoći. Udruga hrvatskih putničkih agencija usko surađuje s Ministarstvom turizma, s Hrvatskom turističkom zajednicom, imamo kvalitetne odnose pa ćemo možda i u tom dijelu moći pomoći u promociji i određenim problemima koji muče ovdašnje privatne subjekte, a neke od tih problema čuli smo i na današnjem sastanku. – rekao je Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

UHPA je jedna od vodećih strukovnih udruga u turizmu te najveće udruženje turističkih agencija u Hrvatskoj. U svojem članstvu broji 200-tinjak redovnih članova koji pružaju usluge turističkih agencija i turoperatora te više od 100 pridružena člana iz hotelijerstva, prijevoza, strukovnog obrazovanja te drugih ustanova i udruga vezanih uz turizam.