Petak, 26 Siječanj 2018 18:56

Održan humanitarni koncert vokalno - instrumentalne skupine Putnici

Poznata vokalno – instrumentalna skupina Putnici iz Virovitice gostovala je danas u Domu obrtnika u Požegi na humanitarnom koncertu za djevojčicu Helenu koja boluje od spiralne mišićne atrofije. Organizator koncerta je požeška Udruga „Više od života“, u suradnji s Kršćanskom adventističkom crkvom u Požegi.

- Zvijezda večerašnjeg programa je jedna prekrasna djevojčica Helena koja dolazi iz Blacka. Helena ima 10 godina, ide u treći razred osnovne škole i odlična je učenica. Voli pjevati, crtati i aktivna je u drugim aktivnostima. No, Helena bi najviše od svega voljela trčati i skakati, međutim njezini mišići ne slušaju ono što njezin um i srce žele. Bolest koja ju je snašla ne omogućuje joj da hoda i trči kao sva ostala djeca, ali zato smo mi tu da joj pomognemo. – rekao je dr.med. Tihomir Brkić, inicijator koncerta.

Skupina Putnici, svojim skladnim pjevanjem i vještim muziciranjem na različitim instrumentima, izazivali su oduševljenje publike, kao i na do sada održanim brojnim koncertima i festivalima duhovne glazbe. Njihov repertoar objavljen je na dva vlastita albuma koja su naišla na pozitivne reakcije kod ljubitelja ovakve vrste glazbe.