Četvrtak, 21 Prosinac 2017 12:44

Održana početna konferencija projekta "Izgradnja Studentskog doma u Požegi"

Na Veleučilištu u Požegi danas je održana početna konferencija projekta „Izgradnja Studentskog doma u Požegi“. Riječ je o projektu vrijednom 32 milijuna kuna kojega financira Ministarstvo regionalnog razvoja, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt traje tri godine, a u siječnju će biti objavljen poziv za izvođača građevinskih radova.

- Predviđeno je 110 mjesta, od čega je 62 mjesta za studente s posebnim socio-ekonomskim statusom, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Osim toga, studenti će dobiti novu suvremenu menzu s 80 mjesta u samom restoranu. Sam studentski standard time će biti značajno poboljšan jer su to novi domovi gdje svaka soba ima zasebnu kupaonicu, u samom domu je predviđena i mala fitness dvorana, svaki kat ima svoju čajnu kuhinju i dnevni boravak, medijateka je opremljena računalima, tako da će život u samom domu biti suvremen. Mi ovim putem pokušavamo doći do većeg broja studenata na VUP-u te otvarati nove studijske programe. - rekao je dekan VUP-a dr. sc. Dinko Zima.

Početnoj konferenciji prisustvovao je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Ovo je Požegi nedostajalo i nadam se da je to još jedan kvalitetan pomak u Požeško-slavonskoj županiji. Studenti koji dođu ovdje dobit će kvalitetan život, a mi ćemo kao Grad i dalje biti suradnici i partneri te raditi sve ono što je potrebno kako bi ovo Veleučilište imalo svoju budućnost. Uvjeren sam da će odavde izaći kvalitetni ljudi koji žele, znaju i hoće raditi te će samim time pridonijeti boljitku naše županije, ali i cijele Hrvatske. – poručio je gradonačelnik Puljašić.