Utorak, 19 Prosinac 2017 09:32

Lovci surađuju s HGSS-om i Parkom prirode Papuk

Članovi Lovačkog saveza Požeško - slavonske županije održali su jučer svoju godišnju skupštinu na kojoj su donijeli  program rada i financijski plan za 2018. godinu.

-Planiramo prihode od 260 tisuća kuna od čega je najveći dio od članarina 1300 lovaca ovog kraja, te od izdavanja iskaznica za gostovanje stranih lovaca, a nastavljamo suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja i Parkom prirode Papuk. - istakao je na skupštini predsjednik ovog Lovačkog saveza Zdravko Vujnović.

Nastavit će brojne aktivnosti na podizanju etike, obuci kadrova, natjecanja u streljaštvu i kinologiji itd. Upozoreno je na problematiku šteta od divljači na prometnicama, donošenje Zakona o lovstvu, najam lovišta koja se prostiru po privatnom zemljištu, te pojavu zaraze velikim američkim metiljem, koji uzrokuje smrtnost srneće divljači i ukupno slabljenje brojnosti jelena na ovim prostorima.

- Vi ste dobro organizirani i odgovorni, dokazali ste se zaštitom divljači i humanitarnim radom na čemu vam hvala, a mi se možemo podičiti bogatstvom divljači u našem kraju što je preduvjet za razvoj turizma – kazao je okupljenima gradonačelnik Požege Darko Puljašić.