Petak, 15 Prosinac 2017 07:13

Predstavljen 26. Požeški pučki kalendar

Tradicija stvaranja Požeškog pučkog kalendara datira još iz daleke 1846. godine, a sinoć je u Požegi predstavljeno njegovo 26. izdanje. Udruga za glazbu i pisanu riječ i ove je godine organizirala već tradicionalno predstavljanje spomenute publikacije, dok je nakladnik Kalendara Udruga za glazbu i pisanu riječ Pan Press, pod uredničkim vodstvom Jelenka Topića, dugogodišnjeg požeškog novinara.

- Još jedan je to prilog fundusu grada za buduće generacije, knjižica koju čitaju na brojnim domaćim, ali i stranim adresama. Upravo stoga, drago mi je, što smo, unatoč iznimno teškoj godini u kojoj je bilo upitno hoćemo li posao privesti kraju, Kalendar ipak uspjeli izdati. – rekao je Topić.

Požeški pučki kalendar na svojih 165 stranica donosi cijeli niz raznovrsnih tema i novih pogleda na Požešku kotlinu. Kao i svake godine, kalendar objedinjuje tekstove iz različitih područja, od povijesti, etnologije, zdravstva, povrtlarstva, do sporta, i kulture.

- Riječ je o izdanju koje se iščitava tijekom cijele godine, prepunom informativnih, zabavnih i korisnih činjenica, knjizi iz koje je, itekako vidljivo kako grad ide naprijed, ali i kako je Požega, povijesno gledano, istinski srednjoeuropski grad, nikako ne provincija. – rekla je profesorica Nataša Puljašić predstavljajući ovogodišnji Kalendar.

Foto: Slavonski.hr