Srijeda, 13 Prosinac 2017 18:37

„Hodanje u susret Božiću“ – uz javnozdravstveno humanitarnu akciju „Čaj za malog zmaja“

U sklopu javnozdravstvene humanitarne akcije „Čaj za malog zmaja“ danas se u parku kod Zvečeva okupilo stotinjak naših sugrađanki i sugrađana svih uzrasta kako bi zajedno „hodali do zdravlja i u susret Božiću“. Naime, na inicijativu djelatnika Veleučilišta u Požegi željelo se u ovo predblagdansko vrijeme istovremeno istaknuti važnost skrbi za bližnje i zajednicu, ali i važnost brige za vlastito zdravlje.

Više o samom projektu i akciji „Čaj za malog zmaja“ rekla je Jasmina Kovačević ispred Zavoda za javno zdravstvo Požeško - slavonske županije.

- Ovom akcijom želimo ublažiti zimu obiteljima, posebice djeci u potrebi. Drago mi je da je danas odličan odaziv naših građana, a ujedno pozivam sve koji do sada nisu da svoje poklone donesu ovih dana u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Požega. – poručila je Kovačević.

Svoju potporu dao je i Grad Požega koji se u akciji priključio na način da će za svakog sudionika današnje šetnje donirati po 50 kuna.

- Grad Požega potiče i podupire sve akcije koje su usmjerene na zdravlje i zdrav okoliš. Pozivam sve sugrađane da se priključe akcije kako bismo zajedno pomogli onima kojima je to najpotrebnije. – poručio je gradonačelnik Puljašić,

U akciji se prikupljaju med, čajevi, toplomjeri, kape, šalovi, rukavice, četkice i paste za zube, sirup za snižavanje temperature, sirup za iskašljavanje, slikovnice, flomasteri, bojanke, društvene igre. Podršku akciji dali su Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Udruga “Zdravi život”, TZ Grada Požege, Caffe bar "Sportivo", dok su organizatori akcije Čaj za malog zmaja Centar za socijalnu skrb Požega, Zavod za javno zdravstvo PSŽ, Dom zdravlja PSŽ, Gradska knjižnica Požega, OŠ A. Kanižlića.