Srijeda, 13 Prosinac 2017 09:46

Blagdanska potpora za potrebite

Gradonačelnik Darko Puljašić u prigodi predstojećih blagdana uručio je novčane bonove od po 500 kuna te poklon pakete s namirnicama i svakodnevnim potrepštinama za oko 150 obitelji. Radi se o materijalno slabije stojećim obiteljima - korisnicima pomoći u podmirenju režijskih troškova, socijalno ugroženim članovima Udruge gluhih i nagluhih te korisnicima drugih prava iz socijalnog programa Grada Požege.

- Živimo u teškim vremenima i nadam se da ćete s vremenom pronaći način da lakše ostvarite svoje prihode, da ne morate dolaziti po potporu. Ali, dok god je situacija takva, Grad Požega je tu da vam pomogne. Svima vam želim sretan Božić i sve najbolje u idućoj godini- poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Blagdanski bonovi za potrebite dio su socijalnog programa Grada Požege koji se provodi tijekom cijele godine. Tako je u 2017. godini utrošeno 716.913,97 kuna za jednokratne novčane pomoći, režijske troškove, dostavu toplog obroka za starije i nemoćne i dr. Gotovo 200 obitelji ostvarilo je pravo na novčanu naknadu za kupnju ogrjeva u 2017. godini u iznosu od 950 kuna po obitelji, dok 80 umirovljenika koji imaju manju mirovinu od 1200 kuna primaju dodatak na mirovinu za što je u ovoj godini utrošeno 191.190,00 kuna.