Subota, 09 Prosinac 2017 10:59

Osnovana Udruga "Mladi za Požegu"

Jučer je u požeškoj Gradskoj vijećnici održana konstituirajuća sjednica Udruge “Mladi za Požegu”. Inicijator ideje je Mateo Pejaković koji je imenovan za predsjednika udruge, potpredsjednik Udruge je Ivan Svjetličić, inače predsjednik Savjeta mladih Grada Požege, dok je za tajnika izabran Zvonimir Prpić.

Upravno vijeće Udruge čine: Mateo Pejaković, Ivan Svjetličić, Zvonimir Prpić, Petar Jušić, Marko Raguž, Matej Pudić i Leo Pejaković. Cilj Udruge je kreirati i organizirati zbivanja primjerena mladima, zbivanja koja će mlade okupljati u gradu i poticati na aktivno zajedništvo, rečeno je ovom prilikom.

- Grad Požega je predivan grad, grad povijesti i grad mladih, no na žalost, osim nekoliko manifestacija u gradu, mladi nemaju gdje izaći i zabaviti se – moraju ići u najbliže susjedne gradove kao što su Osijek ili Slavonski Brod. Mi ćemo to promijeniti. Nismo ovdje kako bi nastavili gdje je “PUMA” stala, već želimo novu, puno veću i kvalitetniju razinu,” naglasio je predsjednik Mateo Pejaković.

Tako će osim projekcija filmova, festivala, koncerata, sportskih događanja i gledanja nogometnog prvenstva na velikom platnu u pješačkoj zoni, organizirati i druga zbivanja usmjerena na edukaciju, poduzetništvo i kulturu kako bi obogatili društveni i kulturni život Grada Požege. Svoje ideje vrlo uskoro predstavit će i gradonačelniku Darku Puljašiću jer u podršku grada ne sumnjaju, no obratit će se i lokalnim poduzetnicima kako bi pokušali kvalitetnu suradnju na obostrano zadovoljstvo ostvariti i s njima.

- Kako stara narodna izreka kaže “na mladima svijet ostaje”, imat ćemo to na umu i raditi na svim područjima kako bi se obogatio društveni život našega grada, kako bismo stvorili nova radna mjesta te pokušali spriječiti odlazak mladih, ali i pomogli onima kojima je to nažalost najpotrebnije. - rekao je predsjednik Udruge “Mladi za Požegu”, Mateo Pejaković. Potpredsjednik udruge, Ivan Svjetličić dodao je kako je jedan od ciljeva udruge izvući Požegu iz apatije, a mladi su upravo ti koji to žele i mogu.

Izvor: Slavonski.hr/Udruga "Mladi za Požegu"