Petak, 08 Prosinac 2017 11:37

U Požegi se danas održava manifestacija "Moj posao - moja budućnost"

Ekonomska škola Požega organizator je manifestacije „Moj posao – moja budućnost“ koja se danas održava u Požegi, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Požeško-slavonske županije. Glavni cilj ove manifestacije je poticanje i promidžba poduzetništva, kroz prezentacije i radionice, učenički sajam, panel raspravu s poduzetnicima i prezentaciju mogućnosti povlačenja EU sredstava i prezentaciju mjera HZZ-a za zapošljavanje.

- Kroz ovu manifestaciju želimo povezati učenike Ekonomske škole Požega s učenicima gostujućih škola, poslovnih partnera vježbeničkih tvrtki, koji imaju iskustva u vježbeničkim tvrtkama, te sa stvarnim mladim poduzetnicima koji su uspješno pokrenuli svoje start up tvrtke. Poduzetnici će razmijeniti iskustva te potaknuti učenike na samozapošljavanje nakon završetka školovanje, ali i pronaći nove potencijalne i kvalitetne radnike za svoje tvrtke. – rekla je prilikom otvorenja manifestacije ravnateljica Ekonomske škole Marinka Parac.

Ispred Grada Požege otvorenju je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

- Grad Požega ima namjeru biti u punom smislu riječi grad prijatelj gospodarstva, a naše odluke na prošlim gradskom vijeću upravo idu u tom smjeru te se veselimo što su škole prepoznale tu potrebu te mlade podržavaju u svim potrebnim znanjima i vještinama. - rekao je zamjenik Troha.

U sklopu programa održana je Panel rasprava na temu „Poduzetništvo u Požeško-slavonskoj županiji“ na kojoj su uspješni mladi poduzetnici razmijeniti svoja iskustva s učenicima kako bi ih potakli na otvaranje vlastitih tvrtki nakon obrazovanja i/ili usmjerili ih na daljnje obrazovanje s kojim će kasnije lakše pronaći radno mjesto. Bit će održana i dva predavanja - „Informiranje i savjetovanje o mogućnostima samozapošljavanja“ o mjerama aktivne politike zapošljavanja i samozapošljavanja (HZZ PU Požega) i o mogućnostima financiranja iz EU fondova (Regionalna razvojna agencija PSŽ – PANORA d.o.o.).