Petak, 01 Prosinac 2017 14:00

"Advent u Požegi" - najbogatija božićna priča

Koncerti, kazališne predstave, radionice, sajmovi samo su dio bogate ponude ovogodišnjeg, zasigurno najbogatijeg Adventa u Požegi. Najviše oduševljenja među našim sugrađanima, posebice onim najmlađima, zasigurno će izazvati klizalište koje je, nakon četiri godine, ponovno dio požeške blagdanske priče. Ovoga puta smješteno na Sportsko – rekreacijskom centru kao dio „Slavonske božićne bajke“, klizalište će za sve posjetitelji biti otvoreno od 6. prosinca do 7. siječnja, a cijena ulaznice bit će svega 10 kn za 45 min klizanja.

- Vratili smo klizalište Požežankama i Požežanima, osmislili smo “Slavonsku božićnu bajku” gdje će biti i doček sv. Nikole, a svi su pozvani 5. prosinca gdje će, nakon otvorenja u 12,00 sati našeg novog dječjeg vrtića, dan biti nastavljen otvorenjem klizališta u 17,00 sati uz kvalitetan program i besplatno klizanje. Na tom klizalištu će tijekom mjeseca biti još nekoliko zabavnih iznenađenja. Okoliš je, zahvaljujući vrijednim i kreativnim ljudima, uređen u pravom bajkovitom, zimskom stilu i pružit će posjetiteljima, osim zabave, i osjećaj ugode i veselja, kojim treba biti prožet cijeli ovaj grad i to ne samo u prosincu već kroz cijelu godinu. Jer, nedostaje nam to, malo pozitive i veselja, malo više zajedništva i povjerenja u druge. Neka ovaj Advent bude dobar put k tom smjeru. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Program ovogodišnjeg Adventa službeno počinje ove subote kada će biti zapaljena prva svijeća na adventskom vijencu na Trgu sv. Terezije Avilske, a nastavit će se sve do kraja godine. O programu je govorila direktorica TZ Silvija Podoljak koja je posebno istaknula sadržaje u šetališnoj zoni gdje su već postavljene adventske kućice s ponudom domaćih proizvođača hrane i suvenira, te Božićni sajam koji će se na istoj lokaciji održati od 21. prosinca do 23. prosinca uz sudjelovanje brojnih izlagača.

- Ono što je već bilo poznato, odlučili smo unaprijediti i početi jednu priču koja će trajati i s vremenom se razvijati. Sve ono što je dobro, ne može biti od danas do sutra, mora biti pripremljeno i sustavno. Tako smo pripremali i ovaj program Adventa u Požegi. Dobre primjere u Hrvatskoj i svijetu treba pratiti te tako omogućiti našim sugrađanima da i u svom gradu imaju osjećaj Adventa. Osobno, mislim da danas počinje najljepši mjesec u godini, meni je prosinca sav roza, u zvjezdicama, čaroliji i ljubavi. Takvo raspoloženje želimo prenijeti i našim sugrađanima. – dodao je gradonačelnik.

Program Adventa u Požegi možete pogledati ovdje...