Utorak, 31 Listopad 2017 11:53

Položeni vijenci u prigodi blagdana Svih svetih

U prigodi sutrašnjeg blagdana Svih svetih na groblju sv. Ilije, ispred središnjeg križa, svečano su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Vijence su položili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstojnica Ureda državne uprave u Požeško – slavonskoj županiji, Ministarstvo obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova, PU Požeško – slavonska, predstavnici Požeško – slavonske županije i izaslanstvo Grada Požege koje je predvodio gradonačelnik Darko Puljašić, u pratnji svojega zamjenika Marija Pilona i pročelnika Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege Marka Šostara. Molitvu je predvodio vojni kapelan Željko Volarić.

Na svetkovinu Svih Svetih požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će euharistijsko slavlje, molitvu odrješenja i blagoslov grobova u 15.30 sati na požeškom groblju Sv. Ilije. Na Dušni dan 2. studenoga, u požeškoj Katedrali misu u 18.30 predvodit će požeški biskup Antun Škvorčević nakon koje će u kripti Katedrale biti molitva za sve preminule grada Požege, na poseban način za poginule u Domovinskom ratu te sve one koji su ukopani u kripti.