Subota, 28 Listopad 2017 12:57

Svečano prisegnulo oko tri stotine vojnika

U požeškoj vojarni danas je svečano prisegnulo 308 vojnika na dragovoljnom služenju vojnog roka, među kojima i 53 vojnikinje. U nazočnosti mnogobrojnih članova njihovih obitelji i prijatelja, čestitku im je uputio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević.

- Danas ste prisegnuli na vjernost domovini. Kao što su to uradile i mnoge generacije hrvatskih ratnika prije vas i na tome vam od srca čestitam. Čestitam i vama dragi roditelji što ste svoje kćeri i sinove odgojili u duhu zdravog hrvatskog domoljublja, onog okrenutog stvaranju novih vrijednosti, preduvjeta za budućnost i napredak naše Hrvatske. Svojom odlukom na pristupanje služenju dragovoljnog vojnog roka doprinosite stabilnosti i sigurnosti Hrvatske, temeljnog preduvjeta svakog rasta i napretka. Vaše domoljublje očituje se u djelima, vi ste zdrava pokretačka snaga, a vaša mladost donosi novu energiju i budi optimizam. - poručio je ministar Krstičević.

Uz ministra Krstičevića svečanosti su prisustvovali i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa suradnicima te brojni drugi gosti i uzvanici.

Nakon obuke, vojnici će imati mogućnost nastaviti specijalističku obuku, te ovisno o rezultatima zaključiti ugovor o profesionalnom radu. Od početka uvođenja dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008. godine, osposobljavanje je završilo 6649 ročnika, 33 vrhunska sportaša i 42 doktora medicine, dok je u djelatnu vojnu službu dosad primljeno ukupno 4313 kandidata.