Srijeda, 25 Listopad 2017 14:23

9. Sajam poslova

Na 9. Sajmu poslova koji se održava u prostoru Veleučilišta u Požegi okupili su se predstavnici obrazovnih ustanova, poslodavci, nezaposleni, studenti i srednjoškolci. Cilj sajma je poticanje zapošljavanja i dostupnost i izmjena informacija za ponudu i potražnju poslova. Svi koji su u potrazi za radnim mjestima iz grana gospodarstva, od tekstilne i prehrambene industrije, prodaje, medijske djelatnosti i drugih, mogli su predati svoj životopis u nadi da će pronaći posao.

- Nezaposlenost pada od 2014. godine. U veljači te godine imali smo zabilježen najveći broj nezaposlenih, 7892 osobe, a prema sadašnjim podacima imamo 3419 osoba, što je za 56 posto manje. Na području Požeško-slavonske županije trenutno je otvoreno 76 slobodnih radnim mjesta. - rekla je Jasminka Antunović, v.d. predstojnica Područnog ured HZZ-a.

Svim nazočnima obratio se gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić.

- Prije svega, pozdravljam sve one koji su danas došli vidjeti ima li posla. Drago mi je da organiziramo ovakve skupove, no žao mi je što nezaposlenih ima ovako puno i s ovog mjesta apeliram na poslodavce – ostajemo bez mladosti, bez najboljih ljudi, molim vas pomozite, podignite kvalitetu zapošljavanja i cijenu rada. Ispred Grada Požege bit ćemo uz vas, poslodavcima ćemo pomoći rasterećenjem onih davanja koje mi kao Grad možemo. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

U sklopu sajma održavaju se debate, vježbe i prezentacije za studente te predstavljanje sudionika -poslodavaca putem izložbenih pultova i multimedijskih prezentacija, dok je Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavio svoje usluge Od mjere do karijere, Profesionalno usmjeravanje, Sezonsko zapošljavanje na moru te Obrazovanje nezaposlenih.