Subota, 14 Listopad 2017 13:59

"Živjeti zdravo" – dobrom zabavom počela provedba aktivnosti „Volonteri u parku“

Uz zumbu, taekwondo i natjecanja u igri graničara jučer je u Požegi, na Rekreacijskom centru provedena aktivnost “Volonteri u parku” u sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” kojeg provodi županijski Zavod za javno zdravstvo. Dobra zabava okupila je oko 120 djece iz požeških osnovnih škola. Tako je, uz organizirano hodanja svake srijede u 18 sati, započela još jedna javnozdravstvena aktivnost za djecu i odrasle.

- Ovdje smo kako bismo promovirali Nacionalni program “Živjeti zdravo”, konkretno ideju “Volonteri u parkovima”. Kod nas već neko vrijeme živi jedan dio ovog nacionalnog programa – Hodanjem do zdravlja, a od danas počinjemo i novu aktivnost koja će biti, nadamo se, sve samo ne dosadna. Zbivanja su namijenjena djeci, predškolcima i osnovnoškolcima i unaprijed će biti poznati termini kada će roditelji moći dovesti svoju djecu kako bi uživala u edukativnim i zabavnim sadržajima. Sve dok bude vrijeme dopuštalo, provodit ćemo takve aktivnosti jer za djecu je iznimno važan boravak na svježem zraku. - rekla je voditeljica Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević.

U akciju se uključilo i Društvo Naša djeca, a svoj volonterski doprinos dao je i Scenski studio ARTina. Okupljene klince i klinceze, ali i one malo starije zabavili su plesom i ritmikom.

Uz dobru zabavu, u suradnji sa Županijom, Gradom Požegom, Zavodom za javno zdravstvo, Društvom Naša djeca Požega, udrugom „Zdravi život“, Scenskim studijom ARTina te drugim zainteresiranim udrugama i klubovima planirano je redovito organizirati zabavne aktivnosti za djecu, roditelje i sve druge zainteresirane građane. Provedbu javnozdravstvene aktivnosti podržao je u ime Grada Požege zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha, a pridružio se i Caffe bar “Sportivo” koji je, kako mu i ime kaže, rado pomogao potrebnom logistikom.

Poput ovog današnjeg i svi budući sadržaji bit će potpuno besplatni za sve sudionike, a trebali bi se održavati jednom u tjednu. Sve informacije o terminima i planiranim aktivnostima koji će se održavati na Rekreaciji bit će dostupne na web stranicama Grada Požege, Turističke zajednice Grada Požege i Zavoda za javno zdravstvo.

Izvor: Slavonski.hr