Srijeda, 11 Listopad 2017 10:15

Prometno-edukativna akcija HAK-a u suradnji s Gradom Požegom

Hrvatski autoklub i Autoklub Požega, u suradnji s Gradom Požegom provede prometno-edukativnu akciju u požeškim osnovnim školama kako bi mališane, posebno učenike prvih razreda, upoznali s temeljnim pravilima sigurno sudjelovanja u prometu.

- Došli smo vas danas upoznati s prometnim pravilima zato što se svaki dan krećete cestama, a novi ste u prometu. Grad Požega je u organizaciji ove akcije bio samo posrednik, a mi se zahvaljujemo HAK-u na ovoj inicijativi. Nadamo se da će naši najmlađi uskoro nositi vidljive oznake kako bi bili uočljiviji vozačima. – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u suradnji s HAK-om, već niz godina poduzima razne preventivno - represivne mjere i provodi aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu.

- Budite i dalje zaigrani, ali se ponašajte lijepo u prometu, pazite na sebe prvenstveno na putu od kuće do škole i obrnuto. S poklonima koje ćete danas od nas dobiti bit će te vidljivi vozačima i na taj način sigurniji u prometu. – rekao je Marijan Babić, predsjednik Autokluba Požega.