Utorak, 10 Listopad 2017 12:22

Obilježena 12. godišnjica Središta za obuku i doktrinu logistike

U vojarni 123. brigade obilježena je 12. godišnjica Središta za obuku i doktrinu logistike u kojem je kroz proces obuke i školovanja osposobljeno preko 13 000 pripadnika oružanih snaga RH i stranih oružanih snaga iz Litve, Crne Gore, Mađarske, Slovenije.O dvanaestogodišnjem djelovanju i postignutim rezultatima na svečanosti je govorio pukovnik Mato Tomašević, zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike, istaknuvši kako je Središte u potpunosti opravdalo svoju ulogu i zadaću te postalo prepoznatljiva i nezaobilazna ustrojbena cjelina oružanih snaga RH u cjelini.

- Od zadnjeg obilježavanja Središta uspješno smo proveli preko 100 obučnih događanja i osposobili preko 1300 polaznika, izradili smo doktrinarne publikacije tehničke, prometne, intendantske službe, razvili 3 nova programa obuke, a 22 djelatnika su stekla dodatne sposobnosti kroz izobrazbi i obuku kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Također, u proteklom periodu za svoj rad nagrađeno je i pohvaljeno 26 pripadnika naše postrojbe. Dio časnika i dočasnika sudjelovao je ili još uvijek sudjeluje u međunarodnim vojnim operacijama na Kosovu i u Afganistanu te u međunarodnim misijama gdje god je potrebno – rekao je pukovnik Tomašević.

Čestitke je postrojenim pripadnicima Središta uputio zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadir Željko Dadić i posebno pohvalio uspješnost u savladavanju zadaća kao što je pružanje logističke i druge potpore postrojbama OS, tijelima državne uprave, nizu drugih civilnih organizacija i ustanova.

Na svečanosti su bili brojni uzvanici, među kojima i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić.