Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 13:28

Očekuje nas bogat listopad u požeškom Gradskom kazalištu

Gradsko kazalište Požega pripremilo je raznolik i bogat repertoar za ovaj listopad, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za novinare. Prva je na redu gostujuća predstava 2:14 Kazališta Virovitica koja u Požegu dolazi 10. listopada, a namijenjena je učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola. Predstava je nastala u suradnji s Umjetničkom akademijom iz Osijeka, redatelj je Robert Raponja. Već 13. listopada u goste dolazi teatar Moruzgva s predstavom "Kako život", dok će idućega dana Požežani imati priliku pogledati predstavu "Ima jednu želju" požeških SKAD-ovaca. Bit će to ujedno i oproštaj od te predstave koja nažalost nije imala priliku biti odigrana više puta.

Od 16. do 18. listopada bit će izvedena predstava "Bambi" za učenike nižih razreda osnovnih škola, a tjedan će završiti u subotu 21. listopada s gostovanjem kazališta "Smješko" u sklopu programa "Treća je dječja" koji će se predstaviti svevremenskom bajkom "Ježeva kućica". U nedjelju 22.listopada u goste dolaze članovi Amaterskog kazališta iz Siska s predstavom "Dnevnik malog Perice", nastalu prema priči Vjekoslava Majera

- Ovo je prva u nizu za ovu sezonu planiranih predstava amaterskih kazališta. Naime, osim što Požega ima svoju Kazališnu amatersku družinu koja je prošle sezone iznjedrila predstavu "Bračne ponude", sjajne predstave rade se i u drugim gradovima. Sisak je prvi, a naša će publika vidjeti i predstave amaterskih kazališta iz Slavonskog Broda, Vukovara, a u pregovorima smo s još nekim gradovima i mjestima i vjerujem da će Požežani dobro prihvatiti i ove predstave, jer vjerujte mi - postoje sjajne amaterske predstave. – rekao je Kazimir Balog, zamjenik ravnateljice Gradskog kazališta.

U tjednu od 23. do 25.listopada za učenike viših razreda osnovnih škola te za prve i druge razrede srednjih škola bit će prikazana predstava Doma kulture Kristalna kocka vedrine iz Siska "Tko nema u vugla, googla". Na kraju mjeseca Gradsko kazalište Požega gostovat će u Zagrebu na 6. Bobijevim danima smijeha koje organizira Glumačka družina Histrion i to s predstavom „Floromanija“ koja će se predstaviti zagrebačkoj publici.