Srijeda, 27 Rujan 2017 16:12

Uz "Dan otvorenih vrata" svečano obilježen Dan policije

Obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihaela, zaštitnika policajaca i vojnika, započelo je jutros polaganjem vijenaca uz spomenik poginulim braniteljima na Trgu 123. brigade. Vijence su položila izaslanstva policije, vojske, braniteljskih udruga, Županije i Grada Požege. Izaslanstvo Grada Požege predvodio je gradonačelnik Darko Puljašić, sa zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom. U crkvi sv. Lovre služena je sveta misa.

Središnji događaj za javnost bila je tradicionalna manifestacija „Dan otvorenih vrata policije" na Trgu Sv. Trojstva, gdje je građanima, prvenstveno učenicima požeških škola, prezentiran rad policije, uređaji i tehnička sredstva koja policija koristi u svakodnevnom radu. Manifestacija je i ove godine organizirana s ciljem približavanja policije građanima kako bi preventivnim djelovanjem mogla povećati njihovu sigurnost.

Obilježavanje Dana policije nastavljeno je svečanošću u prostorijama Policijske uprave. Uz pripadnike Policije, na svečanosti su bili brojni predstavnici ustanova i udruga.

Foto: Požega.eu